Home > Recepten

Rijst, Chinese roerbak-

200 gr rijst

1 ei

zout, peper

3 eetlepels olie

200 gr kipfilet in reepjes

2 eetlepels geraspte gemberwortel

1 kleine prei in ringen

4 lente-uitjes in ringen

2 eetlepels Chinese sojasaus

200 gr doperwten (diepvries)

200 gr garnalen en/of mosselen
  • Omschrijving recept: Rijstgerechten; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.

Klop het ei met zout los.

Bak in 1 eetlepel olie een dunne omelet en snijd die in repen.

Roerbak in 2 eetlepels olie de kip en gember ± 3 minuten.

Doe de prei erbij en bak die ± 3 minuten mee.

Voeg de rijst, lente-ui en sojasaus toe en schep om.

Roer de doperwten, garnalen, zout en peper erdoor.

Schep de omelet erdoor.

Notities

Serveer met komkommersalade.