Kip Singapore-style |
|
175 gr dunne mie 4 eetlepels olie 450 gr kipfilet in reepjes 50 gr ongezouten cashewnoten 6 lente-uitjes in schijven 1 geperst teentje knoflook 1 cm geraspte gemberwortel 1 eetlepel kerriepoeder 450 gr gemengde groenten (peultjes, wortel, mini-maïs, boontjes) in stukjes 2 eetlepels sojasaus 1 eetlepel (rijst)azijn 1 eetlepel tomatenpuree 1 eetlepel witte basterdsuiker 2 theelepels sinaasappelrasp |
|
BereidingKook de mie volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.Verhit in een wok 2 eetlepels olie en roerbak hierin de kip 3 minuten. Voeg de noten toe en bak ze bruin. Neem alles uit de pan en zet het apart. Verhit in de wok 2 eetlepels olie en roerbak hierin de lente-ui, knoflook, gember en kerrie 2 minuten. Doe de groenten erbij en bak ze 5-10 minuten mee. Roer er de kip, noten, sojasaus, azijn, tomatenpuree, sinaasappelrasp en gekookte mie door en bak die nog 5 minuten mee. |
Home > Recepten