Home > Recepten

Kip Singapore-style

175 gr dunne mie

4 eetlepels olie

450 gr kipfilet in reepjes

50 gr ongezouten cashewnoten

6 lente-uitjes in schijven

1 geperst teentje knoflook

1 cm geraspte gemberwortel

1 eetlepel kerriepoeder

450 gr gemengde groenten (peultjes, wortel, mini-maïs, boontjes) in stukjes

2 eetlepels sojasaus

1 eetlepel (rijst)azijn

1 eetlepel tomatenpuree

1 eetlepel witte basterdsuiker

2 theelepels sinaasappelrasp
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Deegwaren; Singapore
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.

Verhit in een wok 2 eetlepels olie en roerbak hierin de kip 3 minuten.

Voeg de noten toe en bak ze bruin.

Neem alles uit de pan en zet het apart.

Verhit in de wok 2 eetlepels olie en roerbak hierin de lente-ui, knoflook, gember en kerrie 2 minuten.

Doe de groenten erbij en bak ze 5-10 minuten mee.

Roer er de kip, noten, sojasaus, azijn, tomatenpuree, sinaasappelrasp en gekookte mie door en bak die nog 5 minuten mee.