Home > Recepten

Bedelaarskip

1 maïskip

30 gr gember

2 lente-uitjes

2 theelepels vijfkruidenpoeder

2 theelepels zout

1 1/2 eetlepel rijstwijn of sherry

1 eetlepel sojasaus

3 theelepels suiker

peper

2 eetlepels olie



voor de vulling:

5 Chinese paddestoelen

20 gr ingemaakt mosterdgroen (Suun Choy)

150 gr varkensfilet

1 kippenlever



voor de marinade voor het varkensvlees

1/2 eetlepel sojasaus

1/2 eetlepel rijstwijn of sherry

1/2 theelepel suiker

1 eetlepel water

1 theelepel maïzena

zout



voor de smaakgeversvulling:

1 eetlepel sojasaus

1 theelepel suiker

1/2 theelepel vijfkruidenpoeder

1 eetlepel rijstwijn of sherry



voor het deeg:

1,2 kg bloem

7,1 dl water
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Hak de helft van de gember fijn en snijd de overige gember in plakjes.

Snijd 1 lente-ui in stukjes van 1 cm.

Vermeng het vijfkruidenpoeder met het zout, de rijstwijn of sherry, de sojasaus, 2 theelepels suiker, peper, de plakjes gember en de stukjes lente-ui.

Was de kip en droog haar met keukenpapier.

Verwijder de uiteinden van de vleugels en de poten.

Smeer de kip zowel vanbinnen als vanbuiten met het bovengenoemde mengsel in en laat haar 30 minuten staan.

Week het ingemaakt mosterdgroen 10 minuten, spoel het af, snijd het in blokjes en vermeng die met 1 theelepel suiker.

Was en week de paddestoelen 30 minuten in warm water, verwijder de steeltjes en snijd de kapjes in kleine blokjes.

Snijd het varkensvlees en de kippenlever in dunne reepjes en marineer beide met de ingredienten van de marinade 10 minuten.

Hak 1 lente-ui fijn.

Verhit 2 eetlepels olie in een wok, voeg het vlees en de kippenlever toe en roerbak 1 minuut.

Voeg het ingemaakte mosterdgroen, de paddestoelen, de lente-ui, de fijngehakte gember en de ingredienten van de smaakgevers toe, roerbak het geheel nogmaals 1 minuut en laat de vulling afkoelen.

Zeef de bloem in een grote mengkom, vermeng geleidelijk het water met de bloem en kneed het deeg 5-10 minuten.

Rol het deeg uit tot 1/2 cm aan de buitenkant 1 cm dik in het midden.

Verwijder de lente-ui en de gember uit de kip, vul haar met de vulling, bind haar dicht en verpak haar in bakpapier.

Leg de kip op het deeg, vouw dit om de kip en bak haar 2 1/2-3 uur in een op 180°C voorverwarmde oven.

Snijd de bovenkant van het deeg af, haal de kip eruit en hak haar in stukken.

Leg de kipstukken in het deeg en serveer direct.

Benodigdheden

bakpapier