Home > Recepten

Lentepannenkoekjes

280 gr bloem

± 60 ml kokend water

± 80 ml koud water

2 eetlepels sesamolie

zout
  • Omschrijving recept: Pannenkoeken; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Zeef de bloem en verdeel het in 2 x 140 gr.

Kneed 1 deel van de bloem met het kokende water en het andere deel met het koude water en een snufje zout.

Voeg beide delen bij elkaar en kneed het geheel tot een egaal deeg.

Dek het deeg met een doek af en laat het 30 minuten rusten.

Kneed het nogmaals enkele minuten, verdeel het in 24 gelijke porties en rol ieder stukje deeg tot een balletje.

Druk de balletje plat, doop één kant in de sesamolie, leg het op een ander balletje en rol er met een deegrollertje een dun pannenkoekje van. Herhaal dit tot het deeg op is.

verhit een koekenpan op laag vuur en bak de pannenkoekjes hierin ± 30 seconden aan iedere kant.

Haal de pannenkoekjes uit elkaar en serveer ze bij de pekingeend.

Notities

Voor bij Pekingeend.