Monniksschotel |
|
10 gr gedroogde Chinese champignons (4 stuks) 15 gr boomoren 15 gr lelieknoppen 25 gr gedroogde tofuvellen 1 blikje lotuswortel 100 gr stro-champignons (± 12 stuks uit blik) 500 gr groenten: wortel, peultjes, broccoli, Chinese kool 3 eetlepels olie 3 eetlepels lichte sojasaus 1 mespunt ve-tsin 1 theelepel suiker 2 dl weekwater van de Chinese champignons 1 eetlepel rijstwijn enkele druppels sesamolie ½ eetlepel maïzena 1 eetlepel water |
|
BereidingWeek de champignons, boomoren, lelieknoppen en tofuvellen apart ± 1/2 uur in warm water.Snijd de champignons en de boomoren in stukken. Halveer de lelieknoppen en verdeel de tofuvellen in stukjes. Snijd de stro-champignons en de groenten (de wortel in reepjes). Verhit de olie in een wok en roerbak de groenten kort. Bak de geweekte ingredienten even mee en voeg de overige ingredienten toe (behalve de lotuswortel). Breng het geheel aan de kook brengen en bind het met de met water aangemaakte maïzena. Spoel de Lotuswortel af, snijd hem in plakjes en warm die in de wok mee (gebruik ze als garnering op de groenteschotel). NotitiesServeer er rijst bij. |
Home > Recepten