Home > Recepten

Groenten Veggie-style, roerbak-

200 gr witte rijst

450 gr paksoi in reepjes

225 gr broccoliroosjes

Frituurolie

225 gr gerookte tofu in blokjes

3 eetlepels sesamolie

2 geperste teentjes knoflook

2 1/2 cm geraspte gemberwortel

200 gr rettich in dunne schijfjes

2 eetlepels sesamzaad



Voor de saus:

1 1/2 dl groentebouillon (van een blokje)

2 eetlepels sojasaus

1 theelepel chilisaus

1 theelepel vloeibare honing

1 eetlepel maïzena
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Vleesvervangers; Oosters
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.

Blancheer de paksoi ± 5 minuten en de broccoli ± 1 minuut in ruim kokend water met zout. Spoel ze koud af en dep ze droog.

Verhit in een wok de frituurolie en frituur de tofu knapperig.

Verhit in de wok de sesamolie en roerbak hierin de knoflook en de gember ± 30 seconden.

Voeg de rettich, paksoi, broccoli, en tofu toe en roerbak nog ± 5 minuten.

Roer de ingredienten voor de saus door elkaar.

Voeg de saus aan de groenten toe en bak die nog 3 minuten mee.

Bestrooi voor het serveren met sesamzaad.

Serveer met de rijst.