Home > Recepten

Boeddhistische groenteschotel

9-12 soorten groenten

2-4 dl water

2 eetlepels soja

4 eetlepels sherry

1/2 theelepel zout

4 eetlepels olie

1 eetlepel maïzena

mespunt suiker

3 eetlepels water

1 theelepel soja

1/2 theelepel zout

paar druppels sesamolie



Gedroogde ingredienten:

75 gr geweekte mihoen in stukken van 7 1/2 cm

25 gr sedep malam (geweekt)

25 gr Chinese champignons (geweekt, doormidden gesneden)

2 stukken gedroogde lotuswortel (geweekt)



Verse ingredienten:

1 fijngesneden bosje selderij

1 paprika in reepjes

50 gr verse champignons in plakjes

1 grote gesnipperde ui

50 gr geblancheerde taugé

150 gr bloemkool in roosjes

150 gr Chinese kool in stukken van 5 cm

75 gr peultjes

150 gr courgette, in plakjes van 5 cm



Overige ingredienten:

150 gr bamboescheuten in reepjes

75 gr geblancheerde ginkgonoten of lotuszaden

75 gr rauwe pinda's

2 gefrituurde blokken tahoe
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kies uit de ingredientenlijst (zie NOTITIES) 9 tot 12 ingredienten en bereid zoals aangegeven (kies Uit elke lijst minstens 3 groenten etc.).

Meng het water, de soja, de sherry en het zout.

Verhit de olie en sauteer de gekozen ingredienten hierin 3-5 minuten.

Voeg het sojamengsel toe en verhit het snel; laat afgedekt stoven tot de groenten zacht zijn (± 15 minuten).

Vermeng de maïzena en de suiker met koud water, soja en zout; bind het gerecht; sprenkel er sesamolie over en dien op met rijst.

Notities

Dit gerecht blijft ± 1 week goed en kan verscheidene malen worden opgewarmd, zonder smaakverlies.