Home > Recepten

Zomergroentenmix

4 eetlepels olie

3 stengels bleekselderij, in schuine plakjes gesneden

2 wortelen, geschrapt en met een dunschiller in plakjes gesneden

100 gr peultjes, afgehaald

1 rode paprika, van zaad ontdaan en in repen gesneden

8 baby maïskolfjes

4 voorjaarsuitjes, schoongemaakt en in niet te kleine schuine stukken gesneden

50 gr taugé, gewassen en groene velletjes verwijderd

10 waterkastanjes (blik), uitgelekt en in plakjes gesneden

een klein blikje bamboescheuten, in reepjes gesneden

10 wolken- of boomoren, geweekt in heet water, uitgelekt en de stelen verwijderd

3 dl kippenbouillon

2 eetlepels maïzena

3 eetlepels lichte sojasaus

mespunt ve-tsin

2 theelepels sesamolie

mespunt zout

witte peper uit de molen
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Chinees
  • Aantal Porties: 4
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Giet de olie in een diepe schaal en plaats deze 5 minuten op de hoogste stand in de magnetron.

Doe er eerst de stukjes selderij en wortel in, dek de schaal af en zet hem 1 minuut op hoog in de magnetron.

Doe er vervolgens de peultjes, paprika, maïskolfjes, voorjaarsuitjes,

taugé en waterkastanjes bij, schep even om en zet de schaal met een deksel nog 1 minuut op de hoogste stand in de oven.

Verdeel de bamboescheuten en de paddestoelen over de groenten in de schaal.

Vermeng de bouillon met de maïzena, sojasaus, ve-tsin, sesamolie, wat zout en peper en schenk dit over de groenten.

Verhit het gerecht zonder deksel 2-3 minuten op de hoogste stand en schep af en toe om, zodat de saus mooi kan binden. Doe dit voorzichtig, de groenten mogen niet stuk gaan.

Dek de schaal af, laat het gerecht nog 1 minuut rusten en dien het dan direct op.