Home > Recepten

Groenten met bamboescheuten, groene

150 gr gewassen en grof gehakte spinazie

3-4 geschilde en in schuine stukjes gesneden groene asperges

100 gr bamboescheuten uit blik, uitgelekt en in plakjes gesneden

2-3 eetlepels olie



Voor de saus:

1 eetlepel zoete ketjap

mespunt ve-tsin

mespunt suiker

2 eetlepels water

1 eetlepel maïzena

zout en witte peper uit de molen
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Vermeng eerst even de ingredienten voor de saus.

Verhit de olie in de wok en bak de stukjes asperge, al omscheppend 1 minuut.

Doe er de goed uitgelekte spinazie en bamboescheuten bij en laat de spinazie slinken, maar niet bakken.

Giet er de saus over, breng het al roerend aan de kook, zodat het een beetje kan indikken en laat afgedekt nog 2-3 minuten stoven.