Home > Recepten

Broccoli met gember

375 gr broccoli

2 eetlepels olie

7 cm verse gemberwortel, geschild en in flinterdunne reepjes gesneden

mespunt zout

mespunt suiker

1 eetlepel maïzena

1 dl kippenbouillon

1 eetlepel gembernat

1 eetlepel lichte sojasaus
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd het onderste deel van de stelen af en doe de stukjes weg.

Schil de rest van de stelen.

Verdeel de broccoli in roosjes en snijd schuine stukjes van de stelen.

Verhit in de magnetron in een grote schaal de olie 5 minuten op de hoogste stand.

Doe de stelen van de broccoli en de gember in de schaal en kook ze 2 minuten op hoog.

Doe er de roosjes bij, dek de schaal af en kook nog eens 2 minuten op hoog.

Vermeng de rest van de ingredienten, schenk het mengsel over de groenten en schep even goed om.

Zet de schaal onafgedekt in de magnetron en laat nog 2-3 minuten koken tot de broccoli nog net knapperig en de saus gebonden is.

Dien het gerecht direct op.

Notities

Tip:

Kook broccoli nooit te gaar; ze gaat onaangenaam ruiken en verliest de mooie groene kleur.