Home > Recepten

Sperziebonen, dunne, op Chinese wijze

2 eetlepels olie

400 gr dunne sperziebonen, afgehaald en eventueel gebroken

1 wortel, geschrapt en in dunne staafjes gesneden

3 boom- of wolkenoren, geweekt in heet water, stelen verwijderd en gehakt

1 voorjaarsuitje, schoongemaakt en zeer fijn gehakt

5-6 eetlepels kippenbouillon

1 mespunt ve-tsin

1 mespunt zout

witte peper uit de molen

1-2 eetlepels oestersaus
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verhit de olie in een diepe schaal in de magnetron 5 minuten op de hoogste stand.

Doe er de boontjes en de reepjes wortel in en schep alles even goed om.

Dek de schaal af en zet hem 2 minuten op de hoogste stand in de magnetron terug.

Verdeel de gehakte paddestoelen en voorjaarsui over de groenten.

Vermeng de kippenbouillon met de ve-tsin, zout, peper en oestersaus en schenk dit over de groenten.

Dek de schaal weer af en zet hem op halve stand nog 2-3 minuten in de magnetron terug (de boontjes mogen niet te zacht worden).

Notities

Vindt u het lekkerder als de saus wat gebonden is, voeg dan aan de bouillon eerst 1 eetlepel maïzena toe.