Sperziebonen, dunne, op Chinese wijze |
|
2 eetlepels olie 400 gr dunne sperziebonen, afgehaald en eventueel gebroken 1 wortel, geschrapt en in dunne staafjes gesneden 3 boom- of wolkenoren, geweekt in heet water, stelen verwijderd en gehakt 1 voorjaarsuitje, schoongemaakt en zeer fijn gehakt 5-6 eetlepels kippenbouillon 1 mespunt ve-tsin 1 mespunt zout witte peper uit de molen 1-2 eetlepels oestersaus |
|
BereidingVerhit de olie in een diepe schaal in de magnetron 5 minuten op de hoogste stand.Doe er de boontjes en de reepjes wortel in en schep alles even goed om. Dek de schaal af en zet hem 2 minuten op de hoogste stand in de magnetron terug. Verdeel de gehakte paddestoelen en voorjaarsui over de groenten. Vermeng de kippenbouillon met de ve-tsin, zout, peper en oestersaus en schenk dit over de groenten. Dek de schaal weer af en zet hem op halve stand nog 2-3 minuten in de magnetron terug (de boontjes mogen niet te zacht worden). NotitiesVindt u het lekkerder als de saus wat gebonden is, voeg dan aan de bouillon eerst 1 eetlepel maïzena toe. |
Home > Recepten