Komkommer uit Peking |
|
1/2 komkommer 1 teentje knoflook 4 gedroogde Chinese paddestoelen 150 gr varkensfilet 1 eiwit pale medium dry sherry 1 ½ dl kippenbouillon 3 dl olie maïzena zout suiker ve-tsin (naar keuze) bindpapje (1 eetlepel maïzena en 2 eetlepels water) |
|
BereidingWas en week de paddestoelen 30 minuten in warm water.Snijd het vlees in dunne plakjes en doormidden (geen reepjes). Klop een eiwit los met 1 theelepel sherry en 1 eetlepel maïzena. Meng dit met het vlees en laat 15 minuten staan. Snijd de komkommer schuin in stukken van 5 cm. Maak een sausje van: 1 ½ dl bouillon, 1/2 eetlepel suiker, 2 theelepels sherry, 1/2 theelepel zout en een mespuntje ve-tsin. Hak de knoflook fijn. Verhit op hoog vuur 3 dl olie in de wok. Schroei het vlees dicht tot het verkleurt. Schep het vlees eruit en laat het uitlekken. Giet de olie op 2 eetlepels na uit de wok in een bewaarpan (bewaar voor later gebruik). Verwijder de stelen en snijd de paddestoelen in stukken. Snijd uit de komkommer aan iedere kant een klein geultje. Snijd de komkommer dan in de lengte in plakjes. Verhit de 2 eetlepels olie op hoog vuur opnieuw. Roerbak de knoflook tot het geurt. Roerbak de paddestoelen 1/2 minuut. Voeg het sausje toe en breng aan de kook. Doe er nu de komkommer en het vlees bij. Roer er zoveel van het bindpapje door tot de saus licht bindt. Meng goed en serveer. |
Home > Recepten