Bamboescheuten met pinda's |
|
1 blikje hele bamboescheuten 75 gr ongezouten gepelde pinda's 6 gedroogde Chinese paddestoelen. 100 gr broccoli 3 plakjes verse gember sojasaus olie suiker ve-tsin poeder (naar keuze) bindpapje (1 eetlepel maïzena en 2 eetlepels water) |
|
BereidingWas en week de paddestoelen 30 minuten in warm water.Snijd de bamboescheuten in plakjes. Was de broccoli en snijd in roosjes. Breng in een pannetje ruim water aan de kook. Blancheer de broccoli, spoel met koud water af en laat uitlekken. Hak de gember fijn. Laat de paddestoelen uitlekken, verwijder de stelen en snijd de kapjes doormidden. Verhit op hoog vuur de wok, verhit hierin vervolgens 2 eetlepels olie. Roerbak de gember tot het geurt. Roerbak de bamboescheuten 30 seconden. Voeg 2 eetlepels sojasaus, 1/4 eetlepel suiker, 1/4 theelepel ve-tsin en 1 dl water toe en kook 5 minuten. Voer de paddestoelen en broccoli toe en roerbak 30 seconden. Roer er zoveel van het bindpapje door tot de saus licht bindt. Meng er de pinda's door en schep het gerecht op een schaal. NotitiesHet gerecht wordt pittiger als u 2 theelepels sambal oelek toevoegt bij het roerbakken van de gember. |
Home > Recepten