Dan dan mie |
|
200 gr dunne mie of spaghetti 1 lente-ui of stukje prei 1 teentje knoflook 4 eetlepels chili olie sojasaus sesamolie azijn pindakaas 2 eetlepels Sichuan peper |
|
BereidingHak de knoflook fijn en vermeng dit met: 2 eetlepels pindakaas, 3 eetlepels sojasaus, 4 eetlepels chili olie, 2 eetlepels sesamolie en 1 ½ eetlepel azijn.Verdeel deze saus over 4 (Chinese) soepkommen. Breng in een pan water aan de kook en kook de mie of spaghetti zoals op de verpakking aangegeven. Verhit op hoog vuur de wok en roerbak de Sichuan peperkorrels 1 minuut. Laat ze afkoelen en stamp ze fijn. Snijd een stukje lente-ui in reepjes en hak de rest fijn. Doe de fijngehakte lente-ui bij het sausje in de kommen. Verdeel de gekookte spaghetti over de kommen en bestrooi dit met lente-ui en Sichuan peper. |
Home > Recepten