Home > Recepten

Dan dan mie

200 gr dunne mie of spaghetti

1 lente-ui of stukje prei

1 teentje knoflook

4 eetlepels chili olie

sojasaus

sesamolie

azijn

pindakaas

2 eetlepels Sichuan

peper
  • Omschrijving recept: Deegwaren; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Hak de knoflook fijn en vermeng dit met: 2 eetlepels pindakaas, 3 eetlepels sojasaus, 4 eetlepels chili olie, 2 eetlepels sesamolie en 1 ½ eetlepel azijn.

Verdeel deze saus over 4 (Chinese) soepkommen.

Breng in een pan water aan de kook en kook de mie of spaghetti zoals op de verpakking aangegeven.

Verhit op hoog vuur de wok en roerbak de Sichuan peperkorrels 1 minuut.

Laat ze afkoelen en stamp ze fijn.

Snijd een stukje lente-ui in reepjes en hak de rest fijn.

Doe de fijngehakte lente-ui bij het sausje in de kommen.

Verdeel de gekookte spaghetti over de kommen en bestrooi dit met lente-ui en Sichuan peper.