Home > Recepten

Oestersaus

100 gr boter

25 gr bloem

± 4 dl visbouillon

peper

citroensap

1 eetlepel witte bordeaux

2 eierdooiers

1 dl room

1 dozijn oesters
  • Omschrijving recept: Sausjes; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Smelt 25 gr boter en warm die met bloem en zout goed door.

Voeg 2 dl hete visbouillon toe, roer, als het kookt, de massa glad en

verdun het daarna al roerend langzaam met de rest van de visbouillon.

Laat de saus even doorkoken en vermeng hem van het vuur af met de rest van de boter in kleine stukjes.

Laat de saus niet meer koken.

Maak de saus af met peper, citroensap, de wijn en de met wat saus en room aangemengde eierdooiers.

Verwarm de oesters 2-3 minuten in het eigen vocht tot de randen beginnen

om te krullen en voeg de oesters en het vocht aan de saus toe.

Notities

Voor bij gekookte fijne vissoorten.