Visfilet met gember |
|
3 bosuitjes 2 teentjes knoflook stukje verse gember (± 3 cm) 600 gr visfilet (bijvoorbeeld schol, tong, tongschar, kabeljauw of zalmforel) 2 theelepels (zee)zout 1/2 eetlepel (zonnebloem)olie 1/2 eetlepel sesamolie 1 1/2 eetlepel Chinese sojasaus |
|
BereidingSnijd de bosuitjes in dunne ringen en de knoflook in dunne plakjes.Schil de gember en hak of rasp hem. Wrijf de vis in met zout en verdeel er de gember over. Stoom de vis in een stoompan of op een stoomrekje in een wok in ± 5 minuten gaar. Verhit intussen de olie en de sesamolie en bak de knoflook goudbruin. Leg de vis op een schaal en schenk de sojasaus erover. Strooi er de bosuitjes en knoflook over en garneer met uit een sinaasappelschil gestoken figuurtjes. NotitiesGeef er rijst en ijsbergsla met oestersaus bij.BenodigdhedenStomer. |
Home > Recepten