Zalm met eiermie, Chinees |
|
1 mespunt kruidnagelpoeder 1 mespunt gemalen kaneel 1 theelepel bruine basterdsuiker 1 theelepel geraspte gemberwortel 3 eetlepels ketjap manis (zoete sojasaus) 1 teentje knoflook uit de pers 2 zalmfilets van ± 150 gr 150 gr eiermie 1 eetlepel sesamolie (flesje, Royal Mail) 1 komkommer in plakjes toefjes verse koriander 1 rode peper in ringetjes, zaadjes verwijderd |
|
BereidingVerwarm de grill voor op de hoogste stand.Meng voor de marinade de kruidnagel, kaneel, suiker, gember, sojasaus en knoflook. Bestrijk op de bakplaat de zalm met 1/3 deel van de marinade, laat ± 5 minuten intrekken en rooster de zalm dan ± 8 minuten onder de grill (niet keren). Bestrijk de zalm daarna met nog 1/3 deel van de marinade. Wel intussen de mie in kokend water volgens de gebruiksaanwijzing en laat ze uitlekken. Verhit de olie in een wok en roerbak de mie ± 5 minuten. Meng er de komkommer en de rest van de marinade door en verwarm alles goed. Breng op smaak met zout. Verdeel de mie over 2 borden, leg de zalm erop en verdeel er de koriander en de rode peper over. NotitiesLekker met salade van komkommer en lente-ui.Benodigdhedeneen met bakpapier beklede bakplaat |
Home > Recepten