Home > Recepten

Zalm met eiermie, Chinees

1 mespunt kruidnagelpoeder

1 mespunt gemalen kaneel

1 theelepel bruine basterdsuiker

1 theelepel geraspte gemberwortel

3 eetlepels ketjap manis (zoete sojasaus)

1 teentje knoflook uit de pers

2 zalmfilets van ± 150 gr

150 gr eiermie

1 eetlepel sesamolie (flesje, Royal Mail)

1 komkommer in plakjes

toefjes verse koriander

1 rode peper in ringetjes, zaadjes verwijderd
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Deegwaren; Chinees
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwarm de grill voor op de hoogste stand.

Meng voor de marinade de kruidnagel, kaneel, suiker, gember, sojasaus en knoflook.

Bestrijk op de bakplaat de zalm met 1/3 deel van de marinade, laat ± 5 minuten intrekken en rooster de zalm dan ± 8 minuten onder de grill (niet keren).

Bestrijk de zalm daarna met nog 1/3 deel van de marinade.

Wel intussen de mie in kokend water volgens de gebruiksaanwijzing en laat ze uitlekken.

Verhit de olie in een wok en roerbak de mie ± 5 minuten.

Meng er de komkommer en de rest van de marinade door en verwarm alles goed.

Breng op smaak met zout.

Verdeel de mie over 2 borden, leg de zalm erop en verdeel er de koriander en de rode peper over.

Notities

Lekker met salade van komkommer en lente-ui.

Benodigdheden

een met bakpapier beklede bakplaat