Vis, in olie gekookt |
|
750 gr karper, gesneden in moten van 1 1/2 cm (u kunt ook kabeljauwmoten nemen) 1 lente-ui 10 gr gember 3 eetlepels sesamolie Smaakgevers: 3 eetlepels sojasaus 1 1/2 eetlepel azijn 2 eetlepels suiker 4 eetlepels kippenbouillon Marinade: 1 eetlepel rijstwijn of sherry 3 eetlepels sojasaus 1 theelepel vijfkruidenpoeder |
|
BereidingHak de lente-ui en gember fijn, marineer 30 minuten de vis met de ingredienten van de marinade en vermeng de ingredienten van de smaakgevers.Frituur de vis enkele minuten in verhitte olie tot ze goudbruin is. Laat haar vervolgens op keukenpapier uitlekken. Verhit 3 eetlepels sesamolie in een wok. Voeg de ui, de gember en de ingredienten van de smaakgevers toe. Breng het geheel aan de kook en voeg de vis toe. Zet het vuur laag en laat het gerecht 3 minuten sudderen, tot al het vocht is opgenomen. Laat de vis afkoelen en serveer. |
Home > Recepten