Home > Recepten

Vis met mandarijnen

500 gr witvisfilets, zonder graat en vel

1 eiwit

1 eetlepel maïzena

2 eetlepels droge witte wijn

zout, witte peper uit de molen

plantaardige olie om te bakken

1 ui, gepeld en in parten gesneden

1 eetlepel kerriepoeder, mild

1/2 verse ananas, schoongemaakt en in blokjes gesneden (evt. blik)

1 blik mandarijnpartjes zonder vel, uitgelekt en sap opgevangen

1 blikje waterkastanjes, uitgelekt en gesneden

1 eetlepel maïzena

2 eetlepels limoen- of citroensap

2 eetlepels suiker (naar keuze)

zout, witte peper uit de molen
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kijk de vis goed na op achtergebleven graten en stukjes vel. Snijd er blokjes van ± 5 X 5 cm van.

Vermeng het eiwit met 1 eetlepel maïzena, de wijn en wat zout en peper.

Leg de vis in dit beslagje en laat het even intrekken.

Verhit de olie in een wok en bak steeds enkele stukjes vis tegelijk tot ze goudbruin en knapperig zijn. Neem ze uit de pan en laat ze op een laagje keukenpapier uitlekken.

Maak de wok schoon en doe er 1 eetlepel verse olie in. Laat die heet worden en bak de ui even goudgeel en zacht. Strooi er de kerriepoeder over en draai het vuur laag. Het verbrandt snel.

Schenk het sap van de mandarijntjes en ananas (als u blik gebruikt) erbij en laat het aan de kook komen.

Los de rest van de maïzena met het limoensap en een heel klein beetje water op en laat de saus binden.

Proef of suiker, extra zout en wat peper nodig zijn.

Doe de vruchten, waterkastanjes en vis in de saus, laat door en door heet worden en serveer direct.

Notities

Variatie: De vis kunt u vervangen door kip. Voeg dan gelijk met de kerrie wat geraspte gember toe. Op dezelfde wijze marineren en bakken.