Home > Recepten

Vis uit het Westmeer

1 (gras)karper of zalmforel

20 gr gember

1 theelepel sesamolie

2 lente-uitjes

2 eetlepels olie

peper, zout



Smaakgevers:

2 1/2 dl kippenbouillon

2 eetlepels sojasaus

1 eetlepel suiker

1 eetlepel rijstwijn of sherry

zout

1 eetlepel zwarte azijn



Voor het bindpapje:

1 eetlepel maïzena

2 eetlepels water
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd 10 gr gember in reepjes en sla 10 gr gember plat.

Ontschub en was de vis, knip de vinnen eraf en snijd de vis aan één kant in de lengte doormidden (begin onder aan de kop, aan het einde van de buikholte en snijd richting staart; snijd door de graten heen).

Leg de vis plat op zijn buik en smeer hem in met peper en zout.

Snijd 1 lente-uitje in stukjes van 4 cm en 1 lente-uitje in dunne reepjes.

Vermeng de ingredienten van de smaakgevers en vermeng de ingredienten van het bindpapje.

Breng in een wok water, het platgeslagen stukje gember en de in stukjes gesneden lente-ui aan de kook, zet het vuur laag en pocheer de vis (met de huidkant naar boven) in ± 5 minuten gaar (u kunt de vis ook stomen).

Leg de vis op een serveerschaal en houd hem warm.

Verhit 2 eetlepels olie in een wok, voeg de smaakgevers toe, breng de saus aan de kook en roer er zoveel van het bindpapje door tot de saus licht bindt.

Voeg de in reepjes gesneden gember en lente-ui en de sesamolie toe en breng de saus opnieuw aan de kook. Giet de saus over de vis en serveer direct.