Home > Recepten

Garnalen, zoetzuur 1

De garnalen:

225 gr grote Chinese garnalen, liefst ongekookt

110 gr waterkastanjes, uit blik of vers

75 gr rode of groene paprika

2 lente-uitjes

2 theelepels olie, liefst arachide-olie

2 theelepels fijngehakte knoflook



De saus:

¾ dl kippenbouillon

1 eetlepel rijstwijn of droge sherry

2 theelepels lichte sojasaus

1 eetlepel tomatenpuree

1 eetlepel Chinese witte wijnazijn of ciderazijn

1 eetlepel suiker

2 theelepels maïzena

2 theelepels water
  • Omschrijving recept: Garnalengegechten; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Pel de garnalen: Draai de kop eraf en trek de staart eraf. Het is dan vrij eenvoudig de schaal - en daarmee de pootjes - eraf te pellen. Als u grote, ongekookte garnalen gebruikt, maak dan een ondiepe snee over de lengte van de rug en verwijder het spijsverteringskanaal. Was de garnalen en dep ze met keukenpapier droog.

Snijd de waterkastanjes in plakken, de paprika in vierkantjes en de lente-uitjes diagonaal in stukken van 3-1/2 cm.

Verhit een wok of een grote bakpan.

Voeg, als de pan heet is, de olie toe en roerbak de garnalen 1 minuut.

Haal ze met een frituurspaan uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.

Roerbak in de achtergebleven olie de lente-uitjes en de knoflook een paar seconden.

Voeg de paprika en, als u verse waterkastanjes gebruikt, de waterkastanjes toe en roerbak 30 seconden.

Voeg dan de ingredienten voor de saus toe.

Breng het mengsel aan de kook en laat het 4 minuten sudderen.

Nu kunnen waterkastanjes uit blik worden toegevoegd.

Laat de saus boven flinke hitte nog 30 seconden koken.

Serveer direct met gestoomde witte rijst.

Notities

Dit is een erg populair Chinees gerecht. De zoete en pittige smaken van de saus gaan prima samen met de stevige en sappige garnalen. Het is eenvoudig te maken en kan worden gebruikt als deel van een Chinese maaltijd.