Home > Recepten

Sjanghaigarnalen

20 Chinese garnalen of gamba's

5 gr gember

1 theelepel sesamolie

2 eetlepels olie

olie om dicht te schroeien



Smaakgevers:

1 1/2 eetlepel sojasaus

1 eetlepel suiker

1 eetlepel rijstwijn of sherry

1 eetlepel azijn
  • Omschrijving recept: Garnalengerechten; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Knip de poten van de garnalen en sla de gember plat.

vermeng de ingredienten van de smaakgevers.

Verhit olie om de garnalen dicht te schroeien tot ze van kleur zijn veranderd en haal ze uit de pan.

Verhit 2 eetlepels olie, voeg de gember toe, roerbak enkele seconden en haal de gember uit de pan.

Voeg de garnalen en de smaakgevers toe en roerbak tot het vocht is verdampt.

besprenkel de garnalen met de sesamolie en serveer ze warm.