Home > Recepten

Vis kung po

250 gr visfilet (kabeljauw of schol)

1/2 losgeklopt ei

2 eetlepels maïzena

zout, peper

4 gedroogde rode pepers

5 teentjes knoflook

1 lente-uitje

olie voor het frituren plus 1 eetlepel olie

2 niet al te dunne plakjes verse gemberwortel

1 eetlepel suiker

2 theelepels lichte Chinese sojasaus (geen ketjap!!)

1 eetlepel droge sherry

1 1/2 theelepel azijn
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de vis in blokjes. Roer het halve losgeklopte ei beetje bij beetje door de maïzena. Voeg 1/4 theelepel peper toe en roer van het geheel een beslagje. Voeg de blokjes vis toe en schep alles dooreen, zodat de vis rondom met het beslag wordt bedekt.

Halveer de pepertjes, verwijder de steeltjes en de zaadjes en snijd de pepertjes in smalle reepjes. (Kom daarna niet met de vingers in de buurt van de ogen!!!!).

Snijd de knoflook in dunne plakjes en de lente-ui in reepjes.

Verhit de olie voor het frituren tot 190°C en frituur de blokjes vis goudbruin. Laat vervolgens de visblokjes op keukenpapier uitlekken en houd ze warm.

Verhit de eetlepel olie in een wok of een koekenpan en fruit hierin de reepjes peper, de plakjes knoflook en de plakjes gember enkele minuten. Roer de suiker, de lichte sojasaus en een mespunt zout door het mengsel.

Voeg de blokjes vis toe en bak alles onder voortdurend omscheppen enkele ogenblikken. Voeg de sherry en de reepjes lente-ui toe en roer het gerecht goed dooreen. Schenk de azijn langs de rand van de wok of koekenpan bij het gerecht en serveer alles daarna onmiddellijk. Nuttig het gerecht met eetstokjes.