Home > Recepten

Vis, pikante Chinese

800 gr vis (kabeljauw), in stukjes van ± 3 cm

80 gr bloem

1 ei, dooier en wit gescheiden

1 eetlepel olie

5 eetlepels melk

1 1/2 theelepel geraspte gember

0,3 theelepels chilipoeder

2 eetlepels tomatenpasta of tomatenpuree of tomatenchutney

2 eetlepels zware sojasaus (ketjap)

2 eetlepels Chinese wijn of droge sherry

2 eetlepels water

1 theelepel suiker

1 rode peper, zonder zaden, fijn gesneden

1 teentje knoflook uit de knijper
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Doe de bloem in een kom met een mespunt zout, maak een kuiltje en doe de eierdooier en de olie hierin; maak er met de melk een soepel beslag van.

Klop het eiwit stijf en zet dit even apart.

zet het beslag ± 30 minuten afgedekt in de koelkast.

Meng vlak voor het gebruik het eiwit door het beslag en leg de stukjes vis hierin.

Verhit de olie in de wok en frituur de stukjes vis goudbruin in ± 20 minuten.

Haal de stukjes vis met een schuimspaan uit de olie.

Verhit de olie opnieuw en frituur elk stukje nog 2 minuten.

Laat uitlekken op keukenpapier.

Verhit in de wok 1 eetlepel olie en voeg de ingredienten voor de saus toe: gember, chilipoeder, tomatenpuree, sojasaus, wijn, water, suiker, rode peper, knoflook, zout en peper.

Roerbak ± 3 minuten.

Zet het vuur hoger en voeg de vis toe.

Meng alles goed en laat het goed heet worden.

Direkt serveren, anders wordt de vis zacht.