Visrolletjes, krokant |
|
8 asperges uit blik 8 ontvelde scholfilets 1 theelepel lichte sojasaus 1/4 theelepel suiker zout en peper 1/2 theelepel maïzena 3 eetlepels olie 2 in plakjes gesneden teentjes knoflook wat bloem 2 losgeklopte eieren 1 theelepel droge sherry 1/2 theelepel azijn enkele druppeltjes sesamolie Voor het garneren: enkele toefjes peterselie 3 in reepjes gesneden lente-uitjes |
|
BereidingLeg op iedere scholfilet een asperge en rol de filets op.Leg de visrolletjes in een schaal en besprenkel ze met de sojasaus, de suiker, wat zout en peper en de maïzena. Laat alles 10 minuten staan. Verhit de olie in een grote koekenpan e fruit hierin de knoflook lichtbruin. Wentel de visrolletjes eerst door wat bloem en daarna door de losgeklopte eieren. Bak de visrolletjes vervolgens op een niet al te hoog ingestelde hittebron rondom mooi bruin. Voeg de sherry toe en laat alles 2 minuten zachtjes koken. Besprenkel de vis met de azijn en de sesamolie. Haal de visrolletjes na enkele ogenblikken uit de pan, snijd ze doormidden en leg ze op een voorverwarmde schaal. Garneer het gerecht met de toefjes peterselie en de in reepjes gesneden lente-uitjes en serveer het onmiddellijk. |
Home > Recepten