Home > Recepten

Fishfritters met koude vissaus

175 gr zelfrijzend bakmeel

2 theelepels bakpoeder

1/2 dl water of licht bier

1 losgeklopt ei

1 eetlepel olie

500 gr visfilet naar keuze

zout, witte peper uit de molen

olie om te bakken



Voor de saus:

2 eetlepels Chinese vissaus

2 eetlepels lichte sojasaus

2 eetlepels kippen- of visbouillon

1 eetlepel verse munt, zeer fijn gehakt



Voor de garnering:

een paar takjes verse munt
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Sausjes; Oosters
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Vermeng eerst de ingredienten voor de saus, dek het af en laat het op een koele plaats op smaak komen, terwijl u de vis bereidt.

Snijd de vis in smalle repen en verwijder direct de achtergebleven graten. Strooi er wat zout en peper over.

Zeef het zelfrijzend bakmeel met het bakpoeder boven een beslagkom.

Voeg het water of bier, het ei, de olie en een mespunt zout toe en klop het tot een luchtig, klontvrij beslag.

Laat dit afgedekt 10 minuten rusten.

Verhit de olie in de frituurpan, doop steeds enkele stukjes vis in het beslag, laat ze in de olie glijden en mooi bruin en knapperig bakken. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze op papier uitlekken.

Bak op deze wijze alle stukjes.

Verdeel de vis over verwarmde bordjes en zet de saus in een klein schaaltje op het bord.

Leg er een takje verse munt naast.

Notities

Tip:

Vervang de munt door dille, of als u geen saus wilt maken, zijn een paar druppels citroensap ook lekker.



Belangrijk: De saus moet de gelegenheid krijgen op smaak te komen. Maak het enkele uren, of zelfs een dag van te voren.