Home > Recepten

Mosselen in oestersaus

1 1/2 kg mosselen

2 lente-uitjes

1 teentje knoflook

2 eetlepels olie

20 gr gember

1 Spaanse peper



Smaakgevers:

1 dl kippenbouillon

1 eetlepel oestersaus

1 eetlepel rijstwijn of sherry

2 eetlepels maïzena
  • Omschrijving recept: Schelpdieren; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Was de mosselen tweemaal.

Verwijder de mosselen die open zijn.

Hak de knoflook en gember fijn.

Snijd de lente-ui in stukjes.

Vermeng de ingredienten van de smaakgevers.

Verwijder de zaadjes uit de Spaanse peper en snijd de peper in stukjes.

verhit 2 eetlepels olie in een wok, voeg de knoflook, Spaanse peper, gember en lente-ui toe en roerbak enkele seconden.

Voeg de mosselen en smaakgevers toe.

Doe de deksel op de wok en kook de mosselen tot ze open zijn (± 5 minuten).

Schud de wok af en toe.

Verwijder de mosselen die niet open zijn gegaan.