Mosselen in oestersaus |
|
1 1/2 kg mosselen 2 lente-uitjes 1 teentje knoflook 2 eetlepels olie 20 gr gember 1 Spaanse peper Smaakgevers: 1 dl kippenbouillon 1 eetlepel oestersaus 1 eetlepel rijstwijn of sherry 2 eetlepels maïzena |
|
BereidingWas de mosselen tweemaal.Verwijder de mosselen die open zijn. Hak de knoflook en gember fijn. Snijd de lente-ui in stukjes. Vermeng de ingredienten van de smaakgevers. Verwijder de zaadjes uit de Spaanse peper en snijd de peper in stukjes. verhit 2 eetlepels olie in een wok, voeg de knoflook, Spaanse peper, gember en lente-ui toe en roerbak enkele seconden. Voeg de mosselen en smaakgevers toe. Doe de deksel op de wok en kook de mosselen tot ze open zijn (± 5 minuten). Schud de wok af en toe. Verwijder de mosselen die niet open zijn gegaan. |
Home > Recepten