Home > Recepten

Krabballetjes met gembersaus

Voor de balletjes:

500 gr krabvlees, uit blik of uit de diepvries (ontdooid)

2-3 eieren

mespunt zout

witte peper uit de molen

1 eetlepel rijstwijn of droge sherry

1 eetlepel maïzena

1/2 zeer fijn gehakte groene paprika, zaad verwijderd

1/2 zeer fijn gehakte rode paprika, zaad verwijderd

1 in reepjes gesneden rood pepertje, zaad verwijderd

25 gr zeer fijn gehakte magere ham

2 schoongemaakte voorjaarsuitjes, alleen het wit gehakt

2 zeer fijn gehakte bolletjes ingelegde gember



Voor de saus:

3 dl hete kippenbouillon

2 eetlepels lichte sojasaus

1 eetlepel gembernat

witte peper uit de molen

1 theelepel sesamolie

2 eetlepels maïzena
  • Omschrijving recept: Krabgerechten; Sausjes; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Scheidt de dooiers en witten.

Vermeng alle ingredienten voor de balletjes en gebruik eerst 3 dooiers en het wit van 2 eieren. Is het te droog om er stevige balletjes van te maken, voeg dan pas een deel, of het hele derde wit toe.

Maak de balletjes niet groter dan 3 cm doorsnee.

Leg de balletjes naast elkaar in een platte schaal en schenk er de bouillon bij.

Dek de schaal af en verwarm het gerecht in de magnetron op de hoogste stand 2-3 minuten.

Neem de balletjes met een schuimspaan uit het nat en houd ze warm.

Vermeng de bouillon met de rest van de ingredienten voor de saus en zet die in een hoge kom in de magnetron.

Laat op de hoogste stand 2-3 minuten koken, maar roer regelmatig.

Als de saus mooi gebonden is, is ze klaar.

Schenk de saus over de krabballetjes en dien ze direct op.