Asperges met krab, gefrituurde |
|
5 verse asperges 1/2 blikje krab 1 eiwit 1 lente-ui of een stukje prei 1 plakje verse gember sesamolie 1/2 dl kippenbouillon 4 dl olie zout, peper suiker voor het bindpapje: 1 eetlepel maïzena 2 eetlepels water voor de saus: 1 1/2 dl bouillon 1/2 theelepel suiker 2 eetlepels pale medium dry sherry |
|
BereidingSchil de asperges met een dunschiller of met een aspergeschiller (schil het puntje NIET), verwijder de onderste 3 cm en snijd ze in de lengtedoormidden en dan in schuine stukjes van 2 cm. Snijd de lente-ui in stukjes. Hak de gember fijn. Vermeng de ingredienten voor de saus. Haal de krab met een vork los. Verhit in een wok op hoog vuur 4 dl olie en frituur de asperges tot ze verkleuren. Schep ze uit de wok en laat ze uitlekken. Giet de olie uit de wok in een bewaarpan (bewaar voor later gebruik). Verhit de wok opnieuw en verhit hierin 2 eetlepels sesamolie. Roerbak de lente-ui en de gember tot het geurt. Roerbak de krab enkele seconden, voeg het sausje toe en laat 1 minuut koken. Breng het geheel op smaak met zout en peper en roer er zoveel van het bindpapje door dat de saus licht bindt. Klop het eiwit los, roer het door de saus tot het stolt, voeg de asperges toe, meng alles goed en serveer direct. |
Home > Recepten