Home > Recepten

Tomaten met gehakt uit de oven, gevuld

8 grote tomaten

zout, vers gemalen peper

2 sneetjes witbrood zonder korst

200 gr gehakt

50 gr ontbijtspek (gesnipperd)

1 gehakte ui

1 losgeklopt ei

1 eetlepel boter

2 eetlepels geraspte kaas
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Vleesgerechten
  • Aantal Porties: 8
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Was de tomaten, snijd het kapje eraf en hol ze uit.

Strooi er zout in en laat ze omgekeerd uitlekken.

Week het wittebrood even in water en druk het goed uit.

Meng er vervolgens het gehakt, de ontbijtspek, ui, ei, zout en peper door.

Leg in elke tomaat een balletje gehaktmengsel.

Verdeel hier de kaas over.

Zet de kapjes er schuin op.

Zet de tomaten in een met boter bestreken ovenvaste schotel en zet die 20 minuten in een voorverwarmde oven (200°C).