Home > Recepten

Kerrieburgers met mangosaus

200 gr rundergehakt

1 klein ei

1/2 zakje kruidenmix voor hamburgers (Euroma)

1 eetlepel milde kerriepoeder

4 eetlepels mangochutney

2 eetlepels yoghurt

slaolie

4 hamburgerbroodjes

8 blaadjes sla
  • Omschrijving recept: Hamburgers; ; Sausjes
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Meng het gehakt met het ei, de kruidenmix en het kerriepoeder, vorm er 4 ballen van en druk die plat.

Meng de mangochutney met de yoghurt.

Verwarm de grill voor op de hoogste stand.

Bestrijk de kerrieburgers met een beetje slaolie en grill de hamburgers in ± 6 minuten vlak onder de grill gaar.

Keer ze tussentijds eenmaal en bestrijk ze met een beetje olie.

Snijd intussen de hamburgerbroodjes open en laat de open kanten onder de hete grill goudbruin worden.

Beleg de broodjes met de sla en de kerrieburgers en schep de saus erover.

Notities

U kunt de kerrieburgers kunnen ook zonder broodjes worden serveren, met bijvoorbeeld gekookte rijst en een salade.