Home > Recepten

Gehaktballetjes, pittig

400 gr rundergehakt

zout, peper

paneermeel

1 theelepel sambal oelek

melk

olie

1/4 kopje wijnazijn

1/2 kopje chilisaus

1 eetlepel worcestershiresaus

1 eetlepel bruine basterdsuiker

1 theelepel scherpe mosterd

1 theelepel chilipoeder

1 teentje knoflook
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak het gehakt aan met wat zout, peper, paneermeel, de sambal en wat melk en vorm er kleine balletjes van.

Bak die in weinig olie bruin en zet ze even apart.

Roer de azijn, chilisaus, worcestershiresaus, bruine basterdsuiker, mosterd, chilipoeder en het fijngemaakte knoflookje in een pan door elkaar en laat dit 5 minuten koken.

Laat de balletjes nog 20 minuten in de saus sudderen.