Home > Recepten

Gehaktschijven á la babi panggang

400 gr half-om-half gehakt

peper, zout

1 theelepel gemberpoeder

1 ei

paneermeel

40 gr boter

1 teentje knoflook

enkele gemberbolletjes

1 blikje tomatenpuree

1 eetlepel bloem

2 1/2 dl bouillon

enkele druppels citroensap
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak het gehakt aan met peper en zout, gemberpoeder, ei en paneermeel en vorm er 4 platte schijven van.

Bak deze in de hete boter in ± 10 minuten aan weerskanten bruin en gaar.

Pers intussen de knoflook uit en snipper de gemberbolletjes zeer fijn.

Neem het gehakt uit de pan en roer de knoflook, gember en tomatenpuree door het achtergebleven braadvet.

Strooi er de bloem over en giet er, onder goed roeren, de bouillon bij.

Laat het geheel tot een saus binden en breng die op smaak met peper, zout en wat citroensap.