Gehaktschotel met aardappel en tomaat |
|
700 gr ongeschilde, geboende vastkokende aardappels 3 eetlepels olie 1 grofgesneden grote ui 400 gr rundergehakt 1-2 fijngesneden Spaanse pepers 1 eetlepel mosterd 4 eetlepels tomatenketchup zout, peper 1 theelepel paprikapoeder 1 theelepel gedroogde oregano 500 gr tomaten in plakken 150 gr geraspte Emmentaler |
|
BereidingKook de aardappelen 20 minuten, giet ze af en laat ze uitdampen.Pel ze en snijd ze in plakken van 1/2 cm dik. Bak de ui 10 minuten zachtjes in 2 eetlepels olie. Voeg het gehakt toe en bak het al omscheppend in 5 minuten rul. Bak de Spaanse peper 3 minuten mee en voeg de mosterd, de tomatenketchup, zout, peper, het paprikapoeder en de oregano toe. Verwarm de oven voor op 200°C. Schik delft van aardappelen in een ingevette ovenschaal met een inhoud van 1 1/2 liter. Meng het gehaktmengsel met de helft van de tomaat en verdeel dit over de aardappelen. Bestrooi met 3 eetlepels kaas. Leg de rest van de aardappelen en de tomaat om en om op het gehakt en bestrooi met de rest van de kaas. Bak het gerecht 30 minuten in het midden van de oven. NotitiesLekker met een groene salade. |
Home > Recepten