Home > Recepten

Venkel met gehakt, Zwitserse gegratineerde

3 venkelknollen

zout

300 gr half-om-halfgehakt

1 kleine gesnipperde ui

1 ei

2 eetlepels paneermeel

3 eetlepels cognac

peper

150 gr geraspte Appenzeller of Leerdammer
  • Omschrijving recept: Vleesgerechten; Groentegerechten; Zwitsers
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Was de venkelknollen en snijd ze in vieren.

Snijd het groen eraf en bewaar het.

Kook de venkel ± 20 minuten in een pan met weinig water en zout en giet ze af.

Verwarm de oven voor op 200°C.

Meng het gehakt, de ui, het ei, het paneermeel, de cognac en zout en peper in een kom door elkaar.

Vet een lage ovenschaal in, rangschik er het gehakt en de venkel in en strooi er de kaas over.

Laat de schotel in het midden van de oven in ± 25 minuten gaar worden.

Garneer met het venkelgroen.