Home > Recepten

Koolrabi-gehaktschotel met bieslooksaus

150 gr rundergehakt

zout, peper, nootmuskaat

1 theelepel milde paprikapoeder

1/2 eetlepel paneermeel

1 kruidenbouillontablet

250 gr aardappelen in stukjes

2 koolrabi's in reepjes

1 zakje witte saus (Knorr)

20 fijngeknipte sprietjes bieslook
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Rundvleesgerechten; Sausjes
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Meng het gehakt, zout, peper, het paprikapoeder en het paneermeel in een kom door elkaar en vorm hier kleine balletjes van.

Breng in een pan 1/2 liter water met het bouillontablet aan de kook, voeg de aardappelen en de koolrabi toe en laat ± 5 minuten koken.

Voeg de gehaktballetjes toe en kook alles in nog eens ± 10 minuten zachtjes gaar.

Maak intussen de saus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Breng op smaak met nootmuskaat en roer er de bieslook door.

Giet het gehakt-koolrabimengsel af en schep de saus erdoor.