Home > Recepten

Tomaten gevuld met geitenkaasgehakt

4 vleestomaten

200 gr rundergehakt

75 gr Franse geitenkaas

peper, zout

2 theelepels Italiaanse keukenkruiden

150 gr spaghetti of andere pasta

1/2 potje basilicumsaus

25 gr boter

1 zakje gemengde sla

slasaus
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwarm de oven voor op 225°C.

Zet in een pan ruim water met zout op.

Was de tomaten, snijd de kapjes eraf (die worden niet gebruikt) en hol de tomaten met een theelepel uit.

Doe het gehakt in een kom.

Snijd de korstjes van de geitenkaas en verkruimel de kaas boven de kom.

Vermeng het gehakt met de geitenkaas, zout, peper en de Italiaanse kruiden en vul de tomaten hoog met het gehaktmengsel op.

Zet ze in een ovenschaal en laat ze in het midden van de oven in ± 20 minuten gaar worden.

Kook de spaghetti intussen in kokend water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar.

Laat de spaghetti in een vergiet uitlekken en doe hem terug in de pan.

Roer er de basilicumsaus en de boter door en laat de spaghetti al omscheppend op zacht vuur door en door warm worden.

Doe de gemengde sla in een slakom en sprenkel er de slasaus over.

Schep de spaghetti op 2 borden en zet de tomaten ernaast.

Serveer met de salade.