Home > Recepten

Gehaktworstjes, pittig

250 gr rundergehakt

2 eetlepels broodkruim of paneermeel

1 losgeklopt ei

1/2 theelepel milde kerriepoeder

1/4 theelepel gemberpoeder

2 eetlepels fijngesneden korianderblaadjes

zout, peper

2 eetlepels olie

2 eetlepels fijngesneden peterselie

1 eetlepel gembersiroop
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Vermeng het gehakt goed met het broodkruim, het ei, de kerrie, het gember-poeder, 1/2 eetlepel koriander, zout en peper en vorm hier 8 kleine 'worstjes' van.

Bak de worstjes in de olie in 10-15 minuten bruin en gaar, laat ze op keukenpapier uitlekken en laat ze vervolgens afkoelen.

Vermeng 1 1/2 eetlepel koriander en peterselie.

Bestrijk de worstjes voor het serveren dun met gembersiroop en rol ze door het kruidenmengsel.