Home > Recepten

Gehaktworstjes, gevuld

2 uien

1 teentje knoflook

3 eetlepels pijnboompitten

500 gr rundergehakt

1 ei

1/2 theelepel kaneelpoeder

peper, zout

40 gr boter

1 eetlepel olie

1 blikje tomaatblokjes (400 ml)

1 kruidenbouillontablet

2 eetlepels fijngehakte peterselie

1/2 citroen in partjes
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.

Pel de uien en de knoflook.

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.

Serveer ze met witte rijst, de courgettepannenkoekjes en de tomatensaus.

Hak 1 ui in een keukenmachine fijn.

Voeg het gehakt, het ei, het kaneelpoeder en naar smaak peper en zout toe en laat het kort meedraaien.

Verdeel het gehakt in 4 gelijke porties en vorm er op een schaal of plank rechthoekige lapjes van.

Verdeel de pijnboompitten erover, rol de lapjes gehakt op tot langwerpige worstjes en leg ze in een ingevette ovenschaal.

Smelt de rest van de boter en bestrijk de worstjes ermee.

Bak de worstjes in de voorverwarmde oven in ± 45 minuten bruin en gaar.

Bestrijk ze tussentijds nog tweemaal met de boter.

Maak intussen de tomatensaus.

Snipper de andere ui en de knoflook.

Verhit de olie en fruit de ui met de knoflook al omscheppend 5 minuten.

Voeg de inhoud van het blikje tomaatblokjes en het bouillontablet toe en breng het aan de kook.

Laat de saus op laag vuur 15 minuten koken.

Breng op smaak met peper en zout.

Garneer de worstjes met de peterselie en de partjes citroen.