Home > Recepten

Gyros met rijst

375 gr rijst

3 eetlepels olie

1 1/2 theelepel paprikapoeder

1 theelepel oregano

1 theelepel rozemarijn

2 uitgeperste teentje knoflook

400 gr ongekruide varkensvleesreepjes

zout

1 groene paprika in blokjes

1 blik tomaatstukjes (netto 400 gr)

3 theelepels kruidenbouillonpoeder

peper
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Grieks
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Meng de olie met het paprikapoeder, de oregano, de rozemarijn en de knoflook.

Schep het vlees erdoor en marineer het minstens 30 minuten.

Kook de rijst in het water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

Bak het vlees in een koekenpan met anti-aanbaklaag bruin.

Bak de paprika even mee.

Voeg de tomaten en het bouillonpoeder toe en stoof het vlees ± 10 minuten.

Breng op smaak met peper en zout.

Serveer de rijst met het gyrosvlees en een salade van ijsbergsla, komkommer, olijven en feta.