Moussaka 02 |
|
350 gr aubergine 800 gr aardappelen 450 gr rundergehakt 2 fijngehakte uien 1/2 theelepel tijm 3 eetlepels peterselie 1/4 theelepel kaneel 400 gr uitgelekte tomaten uit blik 1 eetlepel tomatenpuree 2 eidooiers 350 gr yoghurt 50 gr pittige kaas |
|
BereidingSnijd de aubergine in grote stukken, kook die 2 minuten, giet ze af en dep ze goed droog.Snijd de aardappelen in dikke plakken en kook ze ± 5 minuten. Bak het gehakt rul met de uien, tijm, peterselie en kaneel. Voeg de uitgelekte tomaten, tomatenpuree en de aubergine toe. Doe dan het gehaktmengsel over in een beboterde ovenschaal en bedek het met de aardappelplakken. Roer de eidooiers los met de yoghurt en de kaas. Schenk dit over de aardappelen en bak de moussaka ± 1 uur in een hete oven (190°C). NotitiesLekker bij deze heerlijke, vet-arme moussaka is een groene salade. |
Home > Recepten