Home > Recepten

Moussaka 02

350 gr aubergine

800 gr aardappelen

450 gr rundergehakt

2 fijngehakte uien

1/2 theelepel tijm

3 eetlepels peterselie

1/4 theelepel kaneel

400 gr uitgelekte tomaten uit blik

1 eetlepel tomatenpuree

2 eidooiers

350 gr yoghurt

50 gr pittige kaas
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Aardappelgerechten; Rundvleesgerechten; Grieks
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de aubergine in grote stukken, kook die 2 minuten, giet ze af en dep ze goed droog.

Snijd de aardappelen in dikke plakken en kook ze ± 5 minuten.

Bak het gehakt rul met de uien, tijm, peterselie en kaneel.

Voeg de uitgelekte tomaten, tomatenpuree en de aubergine toe.

Doe dan het gehaktmengsel over in een beboterde ovenschaal en bedek het met de aardappelplakken.

Roer de eidooiers los met de yoghurt en de kaas.

Schenk dit over de aardappelen en bak de moussaka ± 1 uur in een hete oven (190°C).

Notities

Lekker bij deze heerlijke, vet-arme moussaka is een groene salade.