Home > Recepten

Moussaka 04

4 aubergines

750 gr gehakt

3 grote grofgehakte uien

6 middelgrote tomaten of 1 groot blik

90 gr boter

handvol peterselie

3 geklopte eieren

90 gr geraspte kaas

1 dl rode wijn

4 dl béchamelsaus (30 gr boter; 40 gr meel; 4 dl melk; peper; nootmuskaat)

olie

240 gr broodkruim
  • Omschrijving recept: Vleesgerechten; Groentegerechten; Grieks
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Pel de aubergines en snijd ze in dikke schijven; besprenkel ze met zout en leg ze tussen 2 gewichten.

Verhit 60 gr boter en bruin het gehakt, voeg dan de uien toe en bruin ook deze.

Voeg de tomaten, wijn, peterselie en peper toe en laat droogkoken.

Laat afkoelen en voeg de eieren, kaas en de helft van het broodkruim toe.

Dep de aubergines droog en bruin ze in de olie.

Besprenkel de bodem van een beboterde ovenschotel met de rest van het broodkruim, bedek met een laag gebakken aubergine, bedek die laag met een laag vleesmengsel, weer aubergine enz.

Eindig met aubergine.

Bedek met de béchamelsaus en bak de moussaka 1 uur in de oven op 180°C.