Moussaka 07 |
|
500 gr half-om-halfgehakt 1 pakje witte saus 1 ei 1 ui 1 teen knoflook 275 gr aardappelen 225 gr courgette 275 gr aubergine 400 gr gezeefde tomaten 1 1/2 dl rode wijn 50 gr geraspte kaas 1 theelepel tomatenpuree 10 gr paneermeel 1 theelepel marjolein peper, zout gemalen foelie boter olijfolie |
|
BereidingMaak de witte saus volgens de gebruiksaanwijzing.Laat de saus afkoelen en meng er het ei door. Maak de ui en de knoflook schoon en hak ze fijn. Schil de aardappelen en snijd ze in schijfjes van ± 2 mm. Snijd de courgette en de aubergine in schijfjes van 1/2 cm. Bak de aardappel- en groenteschijfjes afzonderlijk in wat olie kort bruin en laat ze op keukenpapier uitlekken. Bestrooi ze met wat zout, marjolein en peper. Verhit 40 gr boter en bak de ui en de knoflook glazig. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Breng op smaak met wat foelie, zout en peper. Schep er de tomatenpuree, de wijn en de gezeefde tomaten door en laat het geheel tot een gebonden saus inkoken. Schep de gehaktsaus, de aardappelen, de groenten en de geraspte kaas in lagen in de beboterde ovenschaal en overgiet het geheel met de witte saus. Bestrooi met paneermeel en zet de moussaka 35 minuten in de op 180°C voorverwarmde oven. NotitiesTip: In plaats van half-om-half gehakt kunt u ook rundergehakt gebruiken. Reken er dan wel op, dat het gerecht iets droger kan smaken. |
Home > Recepten