Home > Recepten

Courgettemoussaka met noten

1 groene en 1 gele courgette

4 eetlepels olijfolie

30 gr boter

1 grote ui

2 teentjes knoflook

3 ontvelde vleestomaten

zout, peper

5 eetlepels paneermeel

3 eieren

peterselie

1/2 liter béchamelsaus

4 eetlepels gehakte ongezouten noten
  • Omschrijving recept: Groentegerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de courgettes in plakken van 1/2 cm dik.

Verwarm de olie in een diepe pan en bak de courgettes hierin lichtbruin.

Laat ze daarna in een met keukenpapier beklede vergiet uitlekken.

Verwarm de boter in een hapjespan en bak de gehakte ui met de kleingesneden knoflook hierin.

Voeg er de in parten gesneden tomaten, zout en peper aan toe en laat dit 10 minuten pruttelen.

Meng er van het vuur af 2 eetlepels paneermeel, de losgeklopte eieren en de fijngeknipte peterselie door.

Vet een ovenschaal van ± 32 x 22 x 5 cm met een beetje olie in en bestrooi met het overige paneermeel.

Leg een laagje courgette in de schaal en bedek dat met een laagje van het ui-tomaatmengsel.

Herhaal dit en zorg dat de bovenste laag uit courgette bestaat.

Meng de saus met de noten en vul de schaal hiermee.

Zet de schaal 45 minuten midden in een op 180°C voorverwarmde oven tot de moussaka goudbruin is gebakken.

Notities

Geef er een tomatensalade met feta, olijven en komkommer bij.