Home > Recepten

Garnalen met erwtjes en abalone, roerbak-

90 gr kippenborst

60 gr abalone

1 1/2 theelepel maïzena

1 theelepel zout

3 zwarte Chinese champignons

4 eetlepels olie

1 eetlepel gehakte ui

1 teentje uitgeperst knoflook

1 stukje gehakte gember

250 gr garnalen

250 gr erwtjes

1 1/2 theelepel suiker

peper

2 eetlepels sherry

4 eetlepels kippenbouillon

2 theelepels maïzena, vermengd met 2 1/2 eetlepel water
  • Omschrijving recept: Garnalengerechten; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de kip en abalone in zeer kleine stukjes.

Sprenkel de maïzena en 1/4 theelepel zout over de kip en wrijf dit in het vlees.

Week de paddestoelen 20 minuten in warm water en hak ze ook in zeer kleine stukjes.

Verhit 2 eetlepels olie in een pan.

Voeg de uien, knoflook en gember toe en roerbak 1 minuut.

Voeg de garnalen toe en roerbak nog een minuut.

Haal alles uit de pan.

Doe de resterende olie in de pan en roerbak de kip en de paddestoelen 1/2 minuut, op een middelhoog vuur.

Voeg de erwten toe en zet het vuur op maximum.

Roerbak 1 1/2 minuut.

Doe de garnalen en de abalone terug in de pan en vermeng ze met de andere ingredienten.

Besprenkel met suiker, wat peper en het resterende zout.

Giet er de sherry, de kippenbouillon en het maïzenamengsel bij.

Roerbak 1/2 minuut en dien onmiddellijk op.