Garnalen met gember en voorjaarsgroenten |
|
2 eetlepels plantaardige olie 700 gr garnalen, gekookt en gepeld 3 cm gemberwortel, geschild en gehakt 2 knoflooktenen uit de knijper 3 lente-uitjes, schoongemaakt en in schuine stukken van 2-3 cm gesneden 1 prei, alleen het wit in flinterdunne repen van 2-3 cm gesneden 100 gr doperwten, vers of diepvries, ongekookt 150 gr taugé 2-3 eetlepels zoete ketjap 1 dl bouillon mespunt ve-tsin (naar keuze) mespunt zout witte peper uit de molen |
|
BereidingVerhit de olie in een wok, bak de garnalen al omscheppend 2-3 minutenaan en breng ze over op een verwarmde schaal. Doe de gember en de knoflook in de wok en laat die even glazig bakken. Doe er de ui, prei en doperwten in en bak al omscheppend nog 1 minuut. Giet de bouillon erbij en maak op smaak met ketjap, ve-tsin, wat zout en versgemalen peper. Voeg, als de saus goed kookt, de taugé toe, roer even goed en schenk alles aansluitend over de warm gehouden garnalen. |
Home > Recepten