Home > Recepten

Garnalen met gember en voorjaarsgroenten

2 eetlepels plantaardige olie

700 gr garnalen, gekookt en gepeld

3 cm gemberwortel, geschild en gehakt

2 knoflooktenen uit de knijper

3 lente-uitjes, schoongemaakt en in schuine stukken van 2-3 cm gesneden

1 prei, alleen het wit in flinterdunne repen van 2-3 cm gesneden

100 gr doperwten, vers of diepvries, ongekookt

150 gr taugé

2-3 eetlepels zoete ketjap

1 dl bouillon

mespunt ve-tsin (naar keuze)

mespunt zout

witte peper uit de molen
  • Omschrijving recept: Garnalengerechten; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verhit de olie in een wok, bak de garnalen al omscheppend 2-3 minuten

aan en breng ze over op een verwarmde schaal.

Doe de gember en de knoflook in de wok en laat die even glazig bakken.

Doe er de ui, prei en doperwten in en bak al omscheppend nog 1 minuut.

Giet de bouillon erbij en maak op smaak met ketjap, ve-tsin, wat zout en

versgemalen peper.

Voeg, als de saus goed kookt, de taugé toe, roer even goed en schenk alles aansluitend over de warm gehouden garnalen.