Garnalen in scherpe saus |
|
350 gr garnalen, gekookt en gepeld 2 eetlepels olie 1 ui, gepeld en gehakt 1 stengel bleekselderij, gehakt 1 knoflookteen uit de knijper Voor de kruiden: 1 dessertlepel Chinese zoetzure azijn 1 eetlepel rijstwijn of droge sherry mespunt zout Voor de saus: 2 theelepels maïzena, opgelost in wat water 2 eetlepels tomatenpuree zout, zwarte peper uit de molen 1 dessertlepel suiker mespunt ve-tsin (naar keuze) 1 theelepel chilisaus (of meer, naar keuze) 2 dl kippenbouillon |
|
BereidingDep de garnalen met keukenpapier droog.Vermeng de kruiden. Meng alle ingredienten voor de saus in een kom en klop even, zodat er geen klontjes zijn. Verhit de olie in de wok, bak de garnalen 1 minuut en haal ze met een schuimspaan uit de pan. Doe er, als de achtergebleven olie in de pan niet voldoende is, 1 eetlepel bij, laat het opnieuw heet worden en bak de ui, bleekselderij en knoflook even glazig. Voeg nu de garnalen, de kruiden en de voorbereide saus toe, laat alles al roerend aan de kook komen en neem direct de pan van het vuur. NotitiesDien op met witte rijst. |
Home > Recepten