Garnalenbeignets met honing en sesamzaad |
|
100 gr zelfrijzend bakmeel mespunt zout witte peper uit de molen 1 losgeklopt ei 1 1/2 dl water of licht bier 450 gr grote garnalen, gekookt en gepeld 2 eetlepels maïzena olie om te frituren 1 eetlepel sesamolie 2 eetlepels vloeibare honing 1-2 eetlepels geroosterd sesamzaad |
|
BereidingZeef het bakmeel met zout en peper in een kom. Voeg het losgeklopte ei en het water of bier toe en klop er een luchtig, klontvrij beslag van. Laat het op een koele plaats 10 minuten rusten.Doe de garnalen in een grote schaal, strooi de maïzena erover en schud tot alle garnalen met een dun laagje zijn bedekt. Verhit de olie. Dompel steeds een portie garnalen in het beslag, laat ze even uitlekken en bak ze dan in de hete olie goudgeel en knapperig. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en leg ze op papier tot alle garnalen zijn gebakken. Verwarm in een wok de sesamolie, giet er de honing bij en roer het krachtig door. Doe de garnalen in de wok, Schep ze om zonder ze te beschadigen, zodat ze aan de buitenkant met een kleverig laagje honing zijn bedekt. Doe ze over op een schaal en dien ze heet op, bestrooid met sesamzaad. NotitiesTip:Sesamzaad smaakt en ruikt veel beter als u de zaadjes even in een hete koekenpan roostert. |
Home > Recepten