Garnalen met hete saus, gestoomd |
|
12 verse steurgarnalen 2 kleine courgettes een beetje zout Voor de saus: 1 eetlepel Chinese vissaus 1 eetlepel water 1 eetlepel Chinese wijnazijn of witte wijnazijn 1 eetlepel lichte sojasaus 1 dessertlepel suiker 10 blaadjes verse munt, zeer fijn gehakt 1 sjalot, gepeld en zeer fijn gehakt zwarte peper uit de molen |
|
BereidingMaak eerst de saus door alle ingredienten voor de saus te vermengen.Roer goed, dek de schaal af met folie en laat de saus minstens 1 uur op een koele plaats op smaak komen. Was de courgettes, droog ze en er met een kaasschaaf in de lengte 12 mooie plakken af. Bestrooi die met zout en leg ze in een vergiet. Spoel de plakjes courgette na 10 minuten goed met koud water en dep ze droog met keukenpapier. Breng een pan water aan de kook, waarop een stoommandje, zeef of vergiet past. Pel de garnalen, maar laat de staartjes eraan. Strooi er rijkelijk peper over en rol elke garnaal in een plakje courgette. Leg ze in het mandje boven het kokende water en stoom ze 10 minuten. Serveer ze direct en geef de saus er apart bij. NotitiesTip: Als de courgettes wat hard aanvoelen kunt u de plakjes ook 3-4 seconden in kokend water met wat zout blancheren. Doe ze direct in een vergiet, spoel ze met koud water en laat ze uitlekken.BenodigdhedenStomer |
Home > Recepten