Home > Recepten

Garnalentoost op een bedje van zeewier

100 gr speklapjes of ander vet varkensvlees

200 gr garnalen, gekookt en gepeld

1 eiwit

zout, peper uit de molen

1 eetlepel maïzena

2 witte boterhammen zonder korst, van de vorige dag

6-7 eetlepels sesamzaad

Olie om te frituren



Voor het zeewier:

1 kg Chinese kool, ijsbergsla of kropsla

60 gr witte amandelen, gehalveerd

olie om te frituren

mespunt zout

1 dessertlepel suiker
  • Omschrijving recept: Garnalengerechten; Varkensvleesgerechten; Chinees
  • Aantal Porties: 2

Bereiding

Snijd de groente zo fijn mogelijk. Spoel ze onder de koude kraan af en laat ze, uitgespreid op een doek, drogen.

Hak de garnalen en het varkensvlees zo fijn mogelijk of draai het in de keukenmachine tot puree.

Voeg het eiwit, zout, peper en maïzena toe en roer er een gladde farce van.

Verdeel de farce over de 2 witte boterhammen, strooi er het sesamzaad

over en druk dit met de vlakke hand stevig aan.

Verhit wat olie in de wok of koekenpan en bak één boterham tegelijk.

Bak eerst de besmeerde kant en draai de boterham, als de onderkant bruin is, voorzichtig om en bak de andere kant.

Bak de tweede boterham op dezelfde wijze.

Verhit opnieuw wat olie, maar nu in een diepe pan of wok.

Bak de amandelen even lichtbruin en haal ze met een schuimspaan uit de olie. Leg ze Op papier.

Doe de groente in de pan en bak die al omscheppend tot ze knapperig is.

Laat ze in een vergiet uitlekken en doe ze over op een verwarmde schaal.

Bestrooi ze met suiker en zout en verdeel er de amandelen over.

Halveer de toost en snijd ze aansluitend in repen.

Leg de groente erop en serveer direct.